5 Mayıs 2011 Perşembe

Oktay Usta Kazandibi Tarifi

Kazandibi Ölçüler (6 porsiyon için)
Süt : 1 litre.
Şeker: 250 g.
Pirinç: 150 g. veya Pirinç unu 130 g.
Tarçın yeteri kadar
Pudraşekeri 2-3 yemek kaşığı
Kazandibi Yapılışı
1. Pirinç unu yeteri kadar su ile ezilip akşamdan veya 7-8 saat önceden bekletilerek kabartılır veya pirinç ile hazırlanacaksa akşamdan ıslatılır, subye yapılır. Yine 1-2 saat bekletilir. Tatlı Tarifi
2. Süt ocağa konur. Isınmaya başlayınca subye ve hazırlanan pirinç unu ilâve edilip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynaması 10 dakika daha karıştırılarak devam eder. Şeker konur, şeker eriyince 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
3. Ateşe dayanıklı, kazınabilir, 25-30 cm çapındaki kalıp veya tepsinin dibi hafif ıslatılır. İnce bir tabaka pudra şekeri serpilir. Üzerine hazırlanan muhallebi boşaltılır.
4. Her tarafı eşit ısı veren ocak veya ızgara plâkasında tutulur Tatlı Tarifi. Dibinin 1.5-2 mm yanması sağlanır.
5. Hemen içinde soğuk, buzlu su bulunan kaba dip kısmı batırılarak birkaç Tatlı Tarifi saniye tutulur (kolay çıkarılabilmesi için), ve çıkarılarak en az 6-7 saat soğumaya bırakılır.
6. Soğuyan muhallebideki birer porsiyonluk Tatlı Tarifi 5-7 santimetre boyutlarında dikdörtgenlere veya ortadan itibaren üçgenlere kesilir. Ispatula bıçakla yanığı ile birlikte çıkartılır, yanık kısmı üste gelecek şekilde, düz veya kıvrılarak tabağa
yerleştirilir. Hafif tarçın serpilerek servis yapılır  Tatlı Tarifi. İstek üzerine çok kere yanında dondurma ile servis yapılır.
7. Çok kere kazandibi tavuk göğsünden hazırlanır.
Bu kategorinin diğer yazıları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder